TAIZÉJSKO SREČANJE V MARIBORU :: Splošne informacije
 
MEDNARODNO SREČANJE MLADIH
 
 


Google drustvo-skam.si

Koledar Društva SKAM


Delovanje Društva SKAM
sofinancira:

Domov  |  SDM  |  ESM  |  STM  |  MSM  |  PDK  |  PTT  |  SŠA  |  DVM  |  DDS  |  TT  |  TD  |  Center SKAM  |  Društvo SKAM
 
 Domov > Taizejsko srečanje v Mariboru 

TAIZÉJSKO SREČANJE V MARIBORU - Splošne informacije

   

Namen

Sodelovati na Romanju zaupanja v Mariboru pomeni ...
... preživeti tri dni z mladimi iz vse Slovenije …
... doživeti Cerkev kot kraj prijateljstva za vse in kot kvas, ki nas povezuje v eno veliko družino …
... biti sprejet pri družinah, spoznavati krajevno kulturo in poskušati pripraviti prihodnost miru …
... moliti skupaj v pesmi in v tišini, odpirati se za lepoto občestva z Bogom …
... poglabljati našo vero, srečevati se pričevalci upanja, ki poskušajo živeti evangelij sredi izzivov današnjega časa.

Ob 35-letnici romanj mladih iz Slovenije v Taizé, je novembra 2010 v Mariboru potekalo taizéjsko srečanje mladih iz vse Slovenije, ki smo ga v sodelovanju s Skupnostjo bratov iz Taizéja pripravljamo Škofijski in dekanijski odbor za mladino Maribor ter Društvo SKAM – Skupnost katoliške mladine. Tema srečanja je »Cerkev, kraj prijateljstva za vse«. Srečanje je bilo lepa priložnost, da mladi preko molitve (ponovno) odkrijejo pomen zbranosti in tišine in da o svoji molitvi, veri, dvomih (iskanju) spregovorijo in se pogovarjajo s sovrstniki.

Prijave

Od 1. oktobra do 17. novembra 2010 na podstrani Prijavnica

K skupnim molitvam (pri evangeličanih, na gimnaziji AMS ter v stolnici) so povabljeni vsi. Za udeležbo na molitvah se ni potrebno prijaviti.

Program

Sprejele nas bodo družine in župnije v Mariboru z okolico. V soboto dopoldne bo program potekal v župnijah, popoldne pa na Gimnaziji Antona Martina Slomška na Vrbanski ulici v Mariboru, kjer bosta tudi opoldanska in večerna molitev, ter v mestu. V soboto popoldne bodo na več lokacijah v mestu potekale delavnice o različnih temah. Kosilo in večerja v soboto bosta na Gimnaziji AMS, kosilo v nedeljo pa bo pri družini, ki vas bo v času srečanja gostila. Več ...

Nastanitev

Pri družinah v Mariboru z okolico. Prinesite spalne vreče in podloge za ležanje (armafleks). Mladi s posebnimi potrebami naj nam to sporočijo ob prijavi oz. najkasneje do začetka novembra, da vam bomo lahko pravočasno zagotovili primerno nastanitev. Več ...

Starostne omejitve

Srečanje je namenjeno mladim od 16. do 35. leta.

Cena

Ob prijavi poravnate solidarnostni prispevek za udeležbo na srečanju - 20 EUR.
Če zmorete prispevati več, bomo veseli vaše podpore srečanju.

Pripravljalna skupina

Če ste pripravljeni pomagati pri pripravi srečanja, lahko v Maribor prispete že v četrtek, 18. novembra 2010. Starostna omejitev je od 19. do 29. leta.
Prijave: Ana Tulipan, taize@drustvo-skam.si, Jurčičev trg 2, Ljubljana.
Potrebujemo večje število mladih, ki bi prišli dan pred začetkom srečanja in pomagali pri zadnjih pripravah in izvedbi srečanja.

Prihod in odhod

V Mariboru vas pričakujemo v petek, 19. novembra 2010, po 17. uri. Naslov sprejemnega centra boste prejeli po e-pošti nekaj dni pred srečanjem. Za prevoz poskrbite sami.
Srečanje bomo zaključili v nedeljo, 21. novembra 2010, ob 16. uri.  

Fotonatečaj in odmevi

Vabimo vas, da po vrnitvi zapišete svoje vtise in nam jih pošljete (taize@drustvo-skam.si). Veseli bomo tudi vsake zanimive fotografije. S posnetimi fotografijami lahko sodelujete tudi na nagradnem fotonatečaju. Več …

E-novice

Če želite biti obveščeni o vseh pomembnejših spremembah v zvezi taizéjskimi srečanji mladih ter drugih večjih novostih na naših spletnih straneh, se naročite na novice, tako da nam pošljete sporočilo na naslov info@drustvo-skam.si.

Odpovedi

V primeru odpovedi veljajo Splošni pogoji poslovanja Društva SKAM.

Dodatne informacije

•  Društvo SKAM , Jurčičev trg 2, Ljubljana , 01/426-84-77, taize@drustvo-skam.si, uradne ure: ponedeljek 13.30 - 15.30, torek - četrtek 9.00 - 12.00 in 13.30 - 15.30, petek 9.00 - 12.00.
•  ŠOM Maribor, Slomškov trg 19, Maribor, 0590/80-315, mb.som@rkc.si, vsak dan od 9. do 13. ure.

   
   
   
   
   
© Društvo SKAM