Hja, če se nikomur ne da nič pisati, bom pa jaz malček. Najboljši del Stične so bile delavnice. Absolutno! Ponudba je bila res pestra in verjetno si je vsak lahko našel kaj, kar ga je vsaj malo zanimalo. Precej manj mi je bilo všeč (pre)glasno ozvočenje na prizorišču. Da moraš dobesedno kričat, če srečaš nekoga in hočeš z njim kaj podebatirat tudi ni ničemur podobno.
Poleg tega se mi zdi, da se Stično vedno bolj prilagaja mlajšim generacijam, beri: osnovnošolcem in srednješolcem. Fora Stične verjetno ni v zabavi. Mislim, da je treba tukaj postaviti eno mejo. Zase vem, da sem šla lahko v Stično šele v osmem razredu OŠ, res vživela pa sem se na polovici srednje šole. Precej študentov se je po letošnji Stični odločilo, da je bila to njihova zadnja, ker se v njej ne najdejo več. Organizatorji Stične so zradirali s programa dve zelo privlačni stvari, gosta Stične in koncert. Ne vem, kako na to gleda večina obiskovalcev Stične, ampak mislim, da se neko skakanje po odru in pred njim ne more primerjati s pričevanji gostov kot sta bila npr. Guy Gilbert in Tim Guenard. Koncertni gosti pa so bili posebnost, ne glede na to, kdo je nastopil. Nikoli ni vsem všeč enak stil glasbe, a ne?

Tole skupno rajanje je bilo, po mojem osebnem mnenju, bolj slab nadomestek za koncert.
Vsako leto se vozimo v Stično z vlakom, ki je imel tokrat toliko praznega prostora, da smo si lahko izbirali vagone in ne samo kupejev kot lansko leto.
Mhm, maša. Še kar, ker je pač bila maša. Glasbeni del je bil bolj tako tako. Verjamem, da so se animatorji trudili po svojih najboljših močeh pa vendar... Nekdo mi je rekel, da ljudje dosti bolj sodelujejo pri daritvi, če jih nekdo animira. Animacija pa kljub vsemu doseže le manjši del udeležencev. Namerno sem bila tokrat v ozadju in raje ne komentiram, kaj vse se je dogajalo tam.

Vsekakor daleč od sodelovanja. In če skupina ljudi niti pri očenašu in blagoslovu ob koncu maše ne prekine pogovora, tega res ne morem imenovati sodelovanje.
Zavedam se, da vsi zagotovo ne razmišjajo tako kot jaz. Torej: folk oglasite se in povejte svoje mnenje.
Pozdravček
Katarina